[us_page_title]

In ons vorige blog kwam naar voren dat pittig eten bestempeld kan worden als gezond, omdat de gebruikte pepers vol zitten met vitamines. Bij Hot King wordt de Sichuan peper, ook wel de szechuanpeper, veelal gebruikt in kipgerechten en visgerechten. Uit onderzoek is gebleken dat deze peper goed is voor een verbeterde spijsvertering en het stimuleren van meer eetlust. Naast de vitamines zit er ook een werkzame stof in deze peper genaamd capsaïcine. In dit blog leest u wat capsaïcine precies inhoudt en meer over de achtergrond van de Sichuan peper.

De werkzame stof Capsaïcine

Capsaïcine is een werkzame stof die voornamelijk te vinden is in hete pepers. Deze stof is het werkzame bestandsdeel van Spaanse pepers maar dan in een hoge dosering. Dit zorgt voor eten met een pittig karakter en dus een branderig gevoel in uw mond.

Capsaïcine komt u vaak tegen in paprikasoorten zoals de chilipeper en rode peper. De stof kan behoorlijk effectief zijn om pijn te bestrijden. Door bijvoorbeeld pittig te eten kunt u hoofdpijn tegen gaan.

De oorsprong & voordelen van de Sichuan peper

De Sichuan peper komt van de Zanthoxylum simulans plant. Deze plant komt oorspronkelijk uit Oost-China en Taiwan. De peperkorrels van de Sichuan pepperplant bestaan uit kleine, gedroogde schillen van de plant. Door het hoge zinkgehalte in Sichuan pepers, is deze krachtige peper belangrijk voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast bevat de Sichuan peper vele vitamines, ijzer en voedingsvezels.

De olie van Sichuan peper zit ook boordevol antioxidanten die bijvoorbeeld schimmels tegengaan of uw eetlust verder stimuleert. Bij Hot King wordt deze olie gebruikt om het eten te bereiden. Wilt u ervaren hoe dit smaakt? Hot King heeft een ruime keuze aan Shichuan gerechten staan op de traditionele menu kaart.

Nog vragen over de werking van Sichuan peper?

Heeft u nog vragen over de Sichuan peper of de Zanthoxylum simulans plant? Of wilt u meer weten over de positieve effecten van pittig eten? Neem dan contact met ons op! Mocht u benieuwd zijn naar de Sichuan keuken, reserveer dan nu bij Hot King. Wij kijken uit naar uw komst!

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren

Hot King

Gedempte Burgwal 24, 2512 BV The Hague

Laden …