Sichuan food, waarom je dit móet proberen!

Wanneer je echt van pittig eten houdt is de Sichuan keuken 100% aan te raden. Sichuan food is de ultieme manier om kennis te maken met de originele Chinese keuken. Het Sichuan thema staat bekend om het veelvuldig gebruik van knoflook en een pepers. Een bezoek aan een restaurant dat zich typeert in Sichuan food kan een verrijking van je smaakpapillen zijn wanneer je niet terugdeinst van pittig gekruid eten of een pepertje meer.

De smaakvolle keuken van Sichuan food komt uit een regio in China, genaamd de Sichuanregio. Wanneer je voor het eerst in aanraking komt met de smaken van Sichuan zal je tong even goed wakker geschud worden. Het is een hele andere beleving dan de bekendste Chinese (zoetzure) smaken. Wanneer je daarna opnieuw in aanraking komt met Sichuan food, weet je ook echt wat het is. Een pittige beleving met smaaksensaties waar je niet meer vanaf wilt. Tijd om de ultieme Sichuan foodbeleving mee te pakken in Den Haag! Bij Hot King stellen we je graag voor aan de meest verrukkelijke gerechten.

Een veel gebruikt recept in Sichuan food is de Kip Gong Bao. Wie houdt er nu niet van kip? De combinatie van kip, Sichuan pepers, cashewnoten zijn een ultieme smaakexplosie. Bij Hot King Den Haag hebben we zeer veel verschillende Sichuan recepten opgenomen in ons menu. Dit is zeker een blik (of meer) waardig!

Sichuan food, de meest sublieme recepten

Het is een ware vloedgolf aan prikkelingen van de zintuigen en zeker de moeite waard; de Sichuan keuken. De gerechten uit de Chinese regio Sichuan brengen we graag terug naar Den Haag. Omdat we zoveel houden van Sichuan food delen we graag de meest sublieme recepten. Het leuke aan koken is veelal toch dat het op gevoel gaat. Je kent het wel, je hebt zin om uit eten te gaan of om thuis lekker te koken maar de inspiratie is ver te zoeken. Dan gaan we soms maar even wat websites afstruinen naar goede Chinese recepten en ja, dan kom je vaak uit bij Sichuan food. Dat komt omdat het echt een begrip is onder de food-liefhebbers. Bekende Sichuan gerechten zijn o.a.:

  • Buikspek
  • Mapo Tofu
  • Gegrilde pittige vis
  • Chinese hotpot
  • Pikant rundvlees
  • Kung Bao Kip of Kung Bao Garnalen

Sichuan food in Den Haag

Als Sichuan restaurant serveert Hot King Den Haag allerlei soorten verfijnde gerechten. We vinden het belangrijk om onze liefde voor eten te delen met onze gasten en hoe kan dat nou beter door een optimale restaurantbeleving toe te passen? Wanneer je als gast langskomt bij Hot King Den Haag waan je je in een ware Sichuan sfeer. Uitermate geschikt voor food, friends(of family?) & fun! Alles kan. Natuurlijk is het ook belangrijk dat wanneer je geen tijd hebt om te koken of uit eten te gaan, je kunt genieten van een welverdiende topmaaltijd. Daarom kun je bij Hot King Den Haag óók je Sichuan food afhalen! Dat is toch helemaal ideaal? Wij gunnen jou die unieke Sichuan ervaring.

Kom langs en ervaar het beste uit Sichuan!

Verzamel je dierbaren, vrienden of familie en geniet samen van een heerlijke avond op en top genieten. Wij serveren de lekkerste Chinese gerechten waaronder het typische Sichuan food. Bekijk van tevoren onze verfijnde menukaart of bel ons voor het maken van een reservering. Tot ziens bij Hot King Den Haag!

Menu