[us_page_title]

Laat jezelf verrassen met duizendjarig ei met tofu!

Het is misschien wel iets waar je nog nooit of nauwelijks iets van hebt gehoord: een duizendjarig ei. Dat is ook niet zo heel gek, want in Nederland is het niet een gerecht dat je veel op de menukaart ziet staan. In China is het echter een erg bekende delicatesse en om die reden is het dan ook bij Hot King te bestellen. In deze blog leggen we je meer uit over deze bijzondere delicatesse, dat in China zelf Songhuadan of Pidan wordt genoemd.

Wat zijn duizendjarige eieren?

We horen je denken; maar wat zijn duizendjarige eieren dan eigenlijk? Laten we om die reden allereerst een misverstand uit de wereld helpen. Het is uiteraard geen ei dat letterlijk al duizend jaar oud is. Een duizendjarig ei, of 1000 jarig ei, net hoe je het schrijft – wordt gemaakt door een eendenei voor ongeveer 100 dagen in een bepaald mengsel te leggen. Volgens traditionele bereiding is dit een mengsel van thee, eikenhout en ongebluste kalk, terwijl er tegenwoordig vaak een mengsel van ongebluste kalk en houtskool wordt gebruikt.

Even wennen

Wanneer je dit ‘gefermenteerde’ ei vervolgens op het bord krijgt, is het misschien wel even wennen. Het ei heeft dan namelijk niet meer de kleur die je bent gewend, maar bestaat uit een transparant bruine kleur met een groene dooier. De geur neigt naar ammoniak en ook dat is dus weer wat anders dan de standaard eieren die je normaliter gewend zult zijn. Anders dan anders dus, maar de chef doet er logischerwijs alles aan om dit duizendjarige ei met tofu tot een heerlijke delicatesse te verwerken en jou te laten genieten van dit lekkere Chinese hapje.

Kom een duizendjarig ei recept proeven bij Hot King

Toch wel benieuwd geraakt naar het duizendjarig ei recept en wil je deze delicatesse graag eens proeven? Kom dan snel langs bij Hot King! Reserveer uw tafel en geniet van het heerlijke eten van dit Chinese restaurant in Den Haag. Wilt u het eten thuis laten bezorgen? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Voor vragen, ideeën of andere opmerkingen kan je uiteraard ook altijd even contact met ons opnemen.

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren