Sichuan Keuken

Bij Hot King zijn we gespecialiseerd in de Sichuan keuken. Sichuan is een provincie in China en zoals alle Chinese provincies heeft ook Sichuan eigen specialiteiten in de keuken. De Sichuan keuken is één van de vier bekendere keukens uit China, de andere drie zijn de Cantonese, Huaiyang en Shadong keuken. In Nederland zijn de meeste Chinese restaurant Cantonees. Bij ons treft u dan ook een totaal andere ervaring dan bij de meeste Chinese restaurants in Nederland. De Sichuanese keuken staat bekend om pittige gerechten en dan ook wel echt pittig.

Diverse gerechten van vis en vlees worden ondergedompeld in een rode saus waarin de Sichuan peper verwerkt is. Deze pittige saus is zeker geen uitzondering, maar eerder dagelijkse kost. In de Sichuan keuken is het eten niet alleen pittig, maar ook heel levendig. Alle smaken zijn bij elke hap ontzettend goed te proeven. De gerechten zijn dus niet loeiheet zonder dat u daadwerkelijk iets proeft. Daarnaast zijn vele Sichuan gerechten ook helemaal niet pittig. Dus genoeg keuze voor iedereen, heel pittig, een beetje pittig of juist helemaal niet. De keuze is vrij!

Sichuan peper: hét ingrediënt van de Sichuan keuken

Het belangrijkste en ook wel kenmerkendste ingrediënt van de Sichuan cuisine is de Sichuan peper. Het is een kleine bloemachtige peper. Deze peper geeft de meeste gerechten een unieke en anijsachtige smaak. De Sichuan peper kan een mond verdovend en tintelend gevoel geven, dit gebeurt daarentegen alleen als de peper tussen uw tanden komt te zitten. Probeer dit dus te voorkomen, geniet voor de rest van deze unieke peper.

Sichuan hot pot

Een van de meest bekende recepten van de Sichuanese keuken is de hot pot. De Sichuan hot pot is een grote pot bouillon met ontzettend veel pepers. Deze bouillon moet lang opstaan, om te zorgen voor een ideale smaaksensatie. Hoe langer de bouillon opstaat, hoe pittiger de hot pot.

Sichuan gerechten

Wilt u graag Sichuan gerechten proeven, maar heeft u geen idee over welke diverse gerechten de Sichuan keuken beschikt? Hieronder enkele Sichuanese gerechten:

  • Zeebaarsfilet in rode chilisaus en met rode chili olie
  • Gestoofde aubergine met Yuxiang saus
  • Pikante tofuschotel
  • Gebakken zeebaars met zoetzure saus
  • Gebakken taro met gezouten eigeel
  • Kung Pao Chicken

Bij Hot King kunt u de bovenstaande gerechten en vele andere Sichuan gerechten proeven. Woont u in Den Haag of omgeving, dan is Hot King het Sichuanese restaurant voor u. Maar ook als u wat verder woont, is het eten het reizen zeker waard. Maak nu kennis met de gerechten uit onze Chinese provincie, bekijk het menu van Hot King!