[us_page_title]

De Sichuan keuken is dé spicy keuken van China. Iedere spicy keuken heeft haar eigen peper nodig, voor de Sichuan keuken is dit de gelijknamige Sichuan peper. Deze peper wordt gebruikt in een scala aan gerechten, variërend in mate van pittigheid. Hieronder bespreken we wat de Sichuan peper kenmerkt en waarom pittig eten zo gezond is. We sluiten af met een van de meest opvallende pittige gerechten uit de Sichuan keuken.

De Sichuan peper

Sichuan peperkorrels zien er uit als kleine, roodbruine bloemetjes. Eigenlijk is het officieel geen peper, gezien de plant waarvan ze afkomstig zijn behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten. Daaraan ontleent de peper dan ook zijn citroen- en anijsachtige smaak. Door zijn pittige karakter wordt dit kruid toch als peper bestempeld. Hoewel de Sichuan keuken pittig is, zit ze bomvol smaak. In veel pittige gerechten gaat de smaak verloren, doordat de peper het gerecht domineert. De Sichuan peper is niet extreem heet, waardoor de smaak van andere specerijen behouden blijft. Vooral in de bekende Sichuan spicy sauce, waar ook Sichuan peper, gember en knoflook in zit, zorgt dit voor een exotisch geheel.

Pittig eten is gezond

Naast het feit dat u pittig eten misschien lekker vindt, zijn er ook vele gezondheidsvoordelen. Ten eerste zitten ze bomvol vitaminen en mineralen. De vitamine C in pepers helpen de wand van uw bloedvaten te verstevigen. Capsaïcine is het stofje dat pepers hun hete smaak geeft, maar bevordert ook de bloedstroom. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, zijn pepers juist goed voor uw hart. Daarnaast versnellen pepers de stofwisseling en eet u vaak minder van een pittige maaltijd, doordat pepers de eetlust verminderen. Dit is nog maar een greep uit de voordelen.

Sichuan pittige gerechten

De Sichuan keuken kent een grote verscheidenheid aan gerechten, waarvan de Sichuan hot pot een van de bekendste is. U zou kunnen zeggen dat de hot pot de Chinese versie is van de kaasfondue. Er wordt een grote pot bouillon op tafel geplaatst met daaronder een warmtebron. De bouillon is verrijkt met de bekende mix van Sichuan peper en chili. Hierin worden ingrediënten gedoopt; denk aan paddenstoelen, noodles, kip en bloemkool. De Sichuan hot pot is een uitgebreide manier van tafelen en daarmee dé manier om een gezellige avond met vrienden te beginnen.

Hopelijk heeft u door het lezen van dit blog een beetje een idee gekregen van de Sichuan keuken en haar smaken. Misschien is het een idee om deze week uw weekend in te luiden met een hot pot? Of kom gezellig langs bij Hot King!

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren

Hot King

Gedempte Burgwal 24, 2512 BV The Hague

Laden …