[us_page_title]

De Chinese keuken is ontzettend divers, wat niet vreemd is voor een land met 1,38 miljard inwoners. Voor het gemak onderscheiden we vier keukens: Shadong, Huaiyang, Cantonees en Sichuan. De Sichuan keuken staat bekend om haar pittige eten en is daarmee populair onder liefhebbers van robuuste smaken. De gerechten ontlenen hun pittige smaak aan een felrode pepersaus: de Sichuan saus. Deze saus is de rode draad die de Sichuan keuken haar karakter ontleent.

Bereidingswijze

Er zijn evenveel variaties mogelijk op deze saus als dat er voorkeuren bestaan. Men kan zelf variëren met de mate van pittigheid en de verhouding met andere smaken. De basisingrediënten van de saus zijn peper, gember en knoflook. Verder wordt onder andere sojasaus, sesamolie en water of bouillon toegevoegd. Om zo dicht mogelijk bij de smaak van de oorspronkelijke saus te komen, wordt er gebruik gemaakt van peper die afkomstig is uit de Chinese provincie Sichuan. De smaak van deze Sichuan peper wordt vaak omschreven als pikant met een vleugje citroen en anijs. Een unieke smaakcombinatie dus, zeker in combinatie met de overige specerijen die gebruikt worden voor de saus. Door deze saus te verwerken in uw Chinese maaltijd, zult u bij iedere hap een smaakexplosie ervaren.

Door te spelen met ingrediënten, is de saus aan te passen naar uw persoonlijke voorkeur. Wanneer u uw saus wat minder pittig wilt hebben, kunt u simpelweg minder peper gebruiken. Of voeg juist chilipeper toe om er een Sichuan chilisaus van te maken.

Koken met Sichuan saus

Ondanks haar smaak complexiteit, leent de saus zich voor gebruik in verscheidene gerechten. De saus creëert een optimale smaaksensatie in combinatie met vis, maar kan ook gecombineerd worden met vlees en kip. De saus is te gebruiken als finishing touch door het als laatste over het eten te gieten. Wilt u dat de saus uw hele gerecht kleur geeft? Dompel de ingrediënten onder in de saus en laat deze even sudderen en geniet van de smaak van deze gezonde Sichuan keuken.

Dit weekend uitgebreid de keuken in? Probeer zeker eens een van uw Chinese creaties te verrijken met Sichuan saus of probeer een heel nieuw Sichuan recept.

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren