[us_page_title]

Al eerder schreven wij over Chinees eten uit de provincie Sichuan. Sichuan eten is erg populair en daarom een groot begrip in het zuidwesten van China. De Sichuan keuken staat bekend om zijn pittige gerechten en is een van de beste Chinese keukens. Andere populaire keukens zijn de Huaiyang, Shadong en Cantonese keukens. In Nederland komt u veelal Cantonese restaurants tegen en zijn Sichuan restaurants wat moeilijker om te vinden. Bij het Chinese restaurant Hot King ligt de focus op ‘pittig’ Sichuan eten, maar is pittig eten wel zo goed voor u?

Het antwoord op uw vraag

U kent het wel; u neemt een grote hap van pittig eten en uw mond staat letterlijk en figuurlijk in brand. Het enige wat u op dat moment wilt is iets te drinken om ‘het vuur’ te doven. U doet er in dit geval alles om de pittige smaak snel weg te krijgen.

U zult zich wellicht afvragen of pittig eten überhaupt gezond is. En ja, we kunnen u geruststellen… Uit vele wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat pittig eten gezond voor ons is. Pepers zorgen er misschien voor dat uw smaakpapillen in brand worden gezet, maar ze bevatten ook erg veel vitaminen. Een van de voordelen van pepers is dat het kan bijdragen aan een lagere bloeddruk. Daarnaast wordt pittig eten in sommige gevallen gebruikt als pijnstilling. In de pepers zit een stof genaamd capsaïcine die ingezet wordt bij het behandelingen van reumatische klachten. Meer over deze stof wordt behandeld in een volgende blog.

Het menu en het gebruik van de Sichuan peper

Het menu van Hot King staat vol met lekkere gerechten die op traditionele wijze bereid worden met de Sichuan peper en Sichuan saus. De Sichuan peper wordt veelal gebruikt in onze kipgerechten en visgerechten. Mensen die voor het eerst de Sichuan keuken proberen zullen erachter komen dat niet alle gerechten scherp en pittig zijn. U kunt dus ook keuze maken uit gerechten die minder pikant zijn!

Beleef de Sichuan keuken

Op onze website kunt u uitgebreid teruglezen wat de Sichuan keuken precies inhoudt en waar deze keuken bekend om staat. Wilt u ook een keer Chinees, pittig eten uit Sichuan uitproberen? Kies voor de ultieme Sichuan ervaring en neem contact op met Hot King voor het maken van een reservering.

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren

Hot King

Gedempte Burgwal 24, 2512 BV The Hague

Laden …