[us_page_title]

In de Sichuan keuken kan je er eigenlijk niet meer omheen. Spek met knoflooksaus is een van de meest favoriete gerechten uit de Chinese regio. De volle smaak van spek gecombineerd met de pittige invloeden van de Sichuan peper, maken het tot een verrukkelijk en uniek gerecht. Sichuan gerechten typeren zich natuurlijk door hun pittige standaard. En dat proef je zeker terug in onze spekgerechten met knoflooksaus! In deze blog laten we je kennis maken met dit heerlijke gerecht.

Waar komt dit heerlijke gerecht vandaan?

Een zalig stukje spek, gewokt met Sichuan peper in de beste knoflooksaus die er is. Dit gerecht is afkomstig uit de Sichuan regio in China. Deze regio staat bekend om haar explosies van pittige smaken. Heel wat anders dan de zoetzure gerechten die we natuurlijk ook kennen uit China. De peper is een combinatie van kleine donkerroze vruchtjes van de planten uit het geslacht Zanthoxylum. In China wordt de Sichuan peper ook wel bloempeper genoemd.

Zo smaakt Sichuan spek met knoflook

Als je het goed doet, dan is Sichuan spek met knoflook echt een smaakbeleving waar je u tegen zegt. Het klinkt simpel, en misschien denk je het al eens geproefd te hebben. Graag verwijzen we je toch even door naar het menu van Hot King. Hier kom je het Sichuan spek met knoflook tegen, zoals je het nog nooit proefde. Zacht, anijsachtig, pittig, smaakvol en misschien nog wat geheime smaken? Bestel het eens bij Hot King, waar de beste chefs dit gerecht graag voor je maken.

Hoe maak je dit gerecht het lekkerst?

De Sichuan peper geeft van zichzelf al een unieke smaak aan het spek met heerlijke knoflooksaus. Toch kan je door de juiste specerijen toe te voegen, ervoor zorgen dat het ook echt een Sichuan gerecht blijft. Te veel afwijken van de Sichuan keuken is natuurlijk geen optie.

Met Sichuan buikspek kan je een heleboel kanten op. Toch zijn er een aantal specerijen die hier perfect bij smaken, zo doen ui en knoflook het natuurlijk heel erg goed. Maar denk ook eens aan een beetje verse gember. Als je gember kent, weet je dat dit ook een zoet/spicy toevoeging is aan gerechten. Bij Sichuan past dit perfect. Daarbij mag de lente-ui ook zeker niet ontbreken en kun je zelf nog kiezen om er wat sesamzaadjes, sojasaus en basterdsuiker bij te doen. Dit is de perfecte basis voor Sichuan spek met knoflooksaus!

Nog veel meer lekkere Sichuan gerechten

Nu weet je wat Sichuan spek met knoflooksaus is en hoe het smaakt, maar er zijn natuurlijk nog veel meer overheerlijke Sichuan gerechten! Vergeet dus niet om ons gehele menu door te lopen om te kijken of er een perfect gerecht voor jou bij zit om vanavond nog te bestellen.

Bestel Sichuan spek met knoflook bij Hot King

Heb je vandaag geen tijd om af te halen? Bestel dan je favoriete gerecht(en) online bij ons en laat het thuis bezorgen! Wij zorgen er graag voor dat jouw maaltijd geheel in het teken staat van de overheerlijke spicy Sichuan keuken. Heb je nog vragen voor ons? Stel ze telefonisch via (070) 205 49 78 of stuur een mail naar info@hotking.nl.

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren

Hot King

Gedempte Burgwal 24, 2512 BV The Hague

Laden …