[us_page_title]

De lekkerste kip maak je in Sichuan chili olie

Heb je ooit wel eens van Szechuan gehoord? Dat is een provincie in China die bekend staat om de pittige gerechten die zij maken. Eén van deze gerechten waar zij gespecialiseerd in zijn, is kip Szechuan. Deze kip in Szechuan olie wordt lekker pittig door de chilipepers die het gerecht bevat. Nieuwsgierig geworden? In deze blog vertellen we je alles over de kip Szechuan!

Kip Szechuan, Szechuen of Sichuan?

Laten we eerst even wat onduidelijkheden uit de lucht halen. Je kunt Szechuan namelijk op meerdere manieren schrijven. Zo kan je naast Szechuan niet alleen Szechuen, maar ook Sichuan schrijven. Enfin, het is een provincie in China en iedere Chinese provincie heeft haar specialiteiten. De specialiteit van Sichuan – of Szechuan of Szechuen – is eten. Dat heeft mede met de welbekende Sichuan peper te maken. Om die reden valt de kip Szechuan waarschijnlijk ook bij veel mensen goed in de smaak.

De fijnste ingrediënten in het Szechuen kip recept

Maar wat is het Szechuen kip recept dan precies? En hoe proeft het? De allerbeste manier om daarachter te komen is natuurlijk om het gerecht eens te komen proeven bij Hot King. Anderzijds is het in ieder geval goed om te weten dat het gerecht met heerlijke ingrediënten wordt bereid. Je zult begrijpen dat het gerecht kipfilet of kippendijen bevat, maar er zitten ook minder voor de hand liggende producten in het recept. Zo wordt er onder andere lente-ui toegevoegd om alles op smaak te maken.

Andere belangrijke onderdelen van het gerecht zijn de gehalveerde chilipepers en, vanuit de streek zelf, de Szechuen peperkorrels. Laatstgenoemde voegt net dat extra beetje schwung toe aan het geheel, waardoor je direct merkt dat je een echt Chinees recept aan het eten bent. De kip in Sichuan chili olie wordt vaak geserveerd met rijst. Zo ook bij Hot King, waar je kunt genieten van de allerlekkerste kip uit de provincie Sichuan.

Geen zin om te koken? Proef kip Szechuan bij Hot King!

Hot King is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bereiden van gerechten uit de Sichuan keuken. Logischerwijs valt Kip Szechuan dan ook onder onze specialiteiten. Wilt u de kip Szechuan ook eens komen proeven bij Hot King? Dat is uiteraard mogelijk! Neem contact op met ons restaurant of reserveer alvast een tafel. Dan zit je binnen de kortste keren te genieten van een heerlijke kip Szechuan!

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren