[us_page_title]

Onbekend maar lekker: pittige varkensoren reepjes!

Varkensoren, heb jij het wel eens gegeten? In Nederland is het nog niet zo’n bekend gerecht, maar in Azië zijn ze er dol op! Het wordt vaak bereid in reepjes in combinatie met onder andere Sichuan peper, lente-ui en/of verse gember. Benieuwd naar dit smaakvollegerecht? In deze blog lees je alles over het eten van varkensoren.

Hoe worden varkensoren geserveerd?

Om te weten te komen hoe je varkensoren het beste kunt eten, is het een goed idee om dat in een Chinees restaurant te doen die gespecialiseerd is in het maken van dit gerecht. Op die manier kan je er in ieder geval achter komen hoe het gerecht wordt geserveerd. Om een tipje van de sluier te geven: er zitten een aantal heerlijke ingrediënten in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verse gember. De gedroogde chilipepers die het recept bevat geven er een fijne spicy draai aan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het lente-uitje dat aan het gerecht wordt toegevoegd.

Bang dat de varkensoren onhygiënisch zijn? Dat hoeft zeker niet! De varkensoren worden eerst geblancheerd. Ze worden schoon geschrobd en in een pan onder water gezet. Uiteindelijk zal je zien dat je zult genieten van een overheerlijk gerecht.

Zacht en crunchy

De varkensoren zijn zacht en het kraakbeen heeft een soort crunch. Echter kan je er simpel doorheen bijten. Varkensoren worden veelal koud geserveerd. Dat gebeurt in dunne reepjes, als een soort appetizer. Gemengd met wat lente-ui en een frisse dressing is je varkensoren recept al snel een verrukkelijke smaaksensatie.

Varkensoren van Hot King

Ben je nieuwsgierig geraakt naar het eten van varkensoren? Hot King weet als geen ander hoe deze Aziatische delicatesse het best bereid dient te worden. Voor het eten van varkensoren nodigen we je dan ook graag uit in ons restaurant in Den Haag. Wist je dat Hot King het beste Chinees restaurant van Den Haag is en dat het restaurant is gespecialiseerd in de Sichuan keuken?

Sichuan is een provincie in China en iedere Chinese provincie heeft een specialiteit. De specialiteit van Sichuan is, mede door de welbekende Sichuan peper, het eten. Bekende specialiteiten zijn Sichuan saus en Sichuan hot pot. Ook bij het varkensoren eten speelt Sichuan een belangrijke rol. Sichuan peper komt namelijk voor in het varkensoren recept.

Varkensoren eten? Probeer het eens!

Ook eens varkensoren proberen te eten? Of wil je iets anders proeven bij Hot King? Dat kan! Neem eens contact op met het restaurant of kom gewoon langs. Uiteraard kan je ook reserveren voordat je naar Hot King komt.

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren