[us_page_title]

Ossenhaas in chili olie: wat maakt dat deze smaaksensatie jouw tong beslist eens geprikkeld moet hebben? Chili is een gerecht dat oorspronkelijk uit het gebied tussen de Verenigde Staten en Mexico afkomstig is. Het werd in 1535 ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Diego de Almagro – en daar zijn we hem dankbaar voor. Chili is een inmiddels internationaal geïntegreerd gerecht dat je in uiteenlopende variaties in vele restaurants kunt vinden. Maar wat maakt onze ossenhaas in chili olie nu zo speciaal? Eigenlijk is er geen betere manier om daarachter te komen, dan dit pareltje van een gerecht persoonlijk te komen proeven: maar tot die tijd doen we doen graag een poging haar met jou kennis te laten maken.

Ossenhaas in chili olie: de mooiste en de meest malse

Voor onze ossenhaas in chili olie nemen wij geen genoegen met ‘goed genoeg’: enkel de mooiste en meest malse stukjes ossenhaas verdienen een plekje in onze keuken, en daarmee op uw bord. Ossenhaas wordt ook wel tenderloin of ‘biefstuk van de haas’ genoemd en vertegenwoordigd de lende van een volgroeide, volwassen rund. De ossenhaas is een relatief klein stukje vlees, erg zacht en geliefd onder velen (wij staan vooraan). De ossenhaas heeft geen bot en is, als ze goed bereid is, boterzacht. Dit hemels stukje vlees wordt, ten onrechte, wel eens vergeleken met ‘gewone biefstuk’, maar lijkt daar in wezen toch helemaal niet op. Ossenhaas is absoluut een delicatesse, uniek in haar smaak en een streling voor de tong. Geen wonder dat wij besloten nu precies dit heerlijkste stukje vlees in ons gerecht te verwerken.

Sichuan gerecht: keuken met pit, maar niet pittig per se

De Sichuan keuken is een zeer excentrieke keuken welke bestaat uit gerechten die vaak bereid zijn met gedroogde chilipepers en waarvan je de gerechten kunt herkennen aan de rode, rijke saus. Ondanks het veelvuldig gebruik van chilipepers is een sichuan gerecht vaak toch niet zo pittig als je zou verwachten: en dat is ook het geval met onze ossenhaas in chili olie. Een prikkelende maaltijd met pit, maar niet te pittig, zodat je de heerlijke zachte smaak van onze ossenhaas met iedere hap goed kunt proeven. Wist je dat sichuan pepers naast lekker ook heel gezond zijn? Lees er meer over in ons blog en welke voordelen deze bijzondere peper voor jou in petto heeft. 

Sichuan restaurant den haag: chili met karakter

Wij van Sichuan restaurant den haag zijn trots op onze ossenhaas in chili olie… en dat mag je weten. Een typisch sichuan gerecht heeft karakter, en bij ons proef je die. Ondergedompeld in de pittige, levendige rode saus die kenmerkend voor de Sichuan keuken is, zorgt onze ossenhaas in chili voor een smaaksensatie waar je ‘u’ tegen zegt. Toch letten we er daarnaast op dat het stukje ‘pit’ in onze gerechten niet overdonderend is. Pittig eten is lekker, maar net zo belangrijk vinden wij het dat iedere hap goed geproefd moet kunnen worden, zonder de mond in vlam te laten slaan. Bij ons vind je een perfect balans. Wil je graag weten wat wij, naast onze ossenhaas in chili, nog meer creëren? Laat je ogen over onze rijke, prikkelende en unieke menukaart glijden om te ontdekken welke gerechten jou van afstand doen watertanden. Maar wees gewaarschuwd: na één gerecht ben je verkocht. Voor je het weet heb je ze allemaal geprobeerd! Nieuwsgierig geworden? Heb je brandende vragen, wil je meer over ons weten of wil je gewoon direct een tafel boeken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om jou met de wonderlijke wereld van de Sichuan keuken kennis te laten maken.

Dit weekend uitgebreid de keuken in? Probeer zeker eens een van uw Chinese creaties te verrijken met Sichuan saus of probeer een heel nieuw Sichuan recept.

HOT KING, HÉT SICHUAN RESTAURANT IN DEN HAAG

✔️  Traditionele Chinese gerechten

✔️  Unieke gerechten uit de Sichuan regio

✔️  Geniet van levendig mild of zeer pittige gerechten

✔️  Beleef de ultieme Sichuan ervaring

Online reserveren