Laten we beginnen te erkennen dat er maar weinig mensen zijn die niet verknocht zijn aan de overheerlijke Chinese keuken. Er bestaan zoveel lekkere Chinese recepten dat we soms even helemaal de weg kwijtraken. We willen Chinees gaan koken, maar wat kiezen we en welke ingrediënten zijn in ieder geval the key to success? Er zijn zoveel lekkere recepten, dat het slim is om hier eens goed onderscheid in te maken.
De meeste Chinese recepten zijn gebaseerd op pit. Een lekker pittig authentiek recept maak je door gebruik te maken van knoflook, sesam, witte peper en natuurlijk de Sichuan peper.
Een overheerlijk gerecht wat nooit mag ontbreken in de Chinese keuken is de Kip Gong Bao! Een parel onder de Chinese recepten. Deze komt het allerbest tot zijn recht wanneer je daar een fijne saus aan toevoegt. Je gebruikt hiervoor in de basis de Sichuan peper, sojasaus, sesamolie en zwarte rijstazijn. Bovendien is dit gerecht ook lekker snel te maken! Een ideaal recept dus wanneer je weinig tijd hebt. Overigens heerlijk om hier pinda’s of cashewnoten aan toe te voegen voor die knapperige touch!
Chinees fonduen, ja dat is écht een ding!
De ultieme manier om op Chinese manier te fonduen is middels de Chinese hotpot! Het is eigenlijk geen fondue, maar het lijkt er wel veel op. Een heerlijke mogelijkheid om van allerlei diverse recepten een klein beetje te proeven en te proberen met in de basis een heerlijk pittige bouillon. Wat een smaaksensatie! De favoriet onder de Chinese recepten is benoemd, de Chinese hotpot. Het woord zegt het al, het is hot en het zit in een pot. Kaarsje eronder en je geniet de hele avond van warme Chinese gerechten! In principe is het een soort Chinese tapas en fondue tegelijk. De bedoeling is om gezellig plaats te nemen rond een tafel met vrienden of familie. Dan kan het genieten beginnen!
Het ultieme Chinese hotpot recept waar je U tegen zegt
De Chinese hotpot, de beste manier om het Chinese fonduen te beschrijven. Door overheerlijke pittige ingrediënten toe te voegen aan sauzen, groenten en vlees maak je de ultieme hotpot. Het is geen geheim dat ook noedels behoren tot een hot item tegenwoordig. Ze zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken en zeker niet bij de hotpot. Breng de noedels lekker op smaak en mix ze met diverse Sichuan food specials die je op tafel hebt gezet. Creëer een goede hete bouillon waar je alle Chinese lekkernijen in onder kunt dompelen. Hiervoor gebruik je gewoon de standaard bouillon welke je lekker vindt. Kip doet het altijd goed!
Overige belangrijke (lekkere) ingrediënten voor het lekkerste hotpot recept:
- Dungesneden rundvlees en lamsvlees
- Gesneden tahoe
- Diverse groenten, zoals bosui en wortel
- Noedels
- Tofu
- Taro
- Sesamzaadjes
- Surimisticks
- Visballetjes
- Gesneden inktvis
- Varkensballetjes
- Mie
- Paddenstoelen
- Sojasaus
- Hoisinsaus
- Seasoning spicy
- Barbecuesaus
Meer weten over het ultieme hotpot recept of Chinese recepten? Neem contact op!
Het is begrijpelijk als je nieuwsgierig bent geworden naar de Chinese recepten. Helemaal enthousiast geworden? Bij Hot King nemen we je graag mee in de heerlijke wereld van de Chinese keuken! Kom langs bij Hot King Den Haag voor een verfijnde beleving. Neem gemakkelijk contact op of reserveer direct voor een gezellig avondje uit eten! Afhalen kan ook zeker. Tot snel bij Hot King!